Szíria

2021.01.30. 20:36

Többen életüket vesztették egy merényletben Afrínban

Egy névtelenül nyilatkozó forrás szerint az elkövetők egy ipari negyedben robbantottak, ahol üzemanyagot tároltak

Legalább hat ember, köztük három gyermek halt meg egy pokolgépes merényletben szombaton a Szíria északi részén található Afrínban – számolt be az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Az autóbombás támadásban további 29-en megsebesültek, közülük többen súlyosan, így félő, hogy a halottak száma tovább emelkedhet – tette hozzá a szervezet.

Egy névtelenül nyilatkozó forrás szerint az elkövetők egy ipari negyedben robbantottak, ahol üzemanyagot tároltak. Több benzintartály és autó is kigyulladt.

A török védelmi minisztérium a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milíciát vádolta a támadás elkövetésével. Ankara terrorszervezetnek tartja az YPG-t, amely az Egyesült Államok egyik legfőbb szövetségese az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni küzdelemben.

Az Aleppó tartományban található Afrínt és környékét 2018 márciusában foglalta el a török haderő a kurdoktól. A térségben rendszeresek a merényletek, amelyeket Ankara a kurdok számlájára ír.

Január elején két pokolgépes merényletre került sor a török erők felügyelete alatt álló területeken, Szíria északkeleti részén.

A 2011-ben kezdődött szíriai polgárháborúban eddig csaknem négyszázezren vesztették életüket és több millióan váltak földönfutóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában