mozgás

2020.06.24. 05:58

Többen meghaltak a dél-mexikói földrengésben, károk keletkeztek a fővárosban is

Az első nagy rengés után több mint 140 kisebb utórengés volt, köztük egy 5,6-os fokozatú is.

Legalább öten meghaltak a Mexikó déli részén helyi idő szerint kedd reggel történt nagy erejű földrengésben, a földmozgás több települést elzárt a külvilágtól, károk keletkeztek még az epicentrumtól több száz kilométerre fekvő Mexikóvárosban is.

A 7,5-ös fokozatú földrengés epicentruma Oaxaca államban volt, a fővárostól, Mexikóvárostól több mint 700 kilométerre délkeletre, a Csendes-óceán partján található Crucecita település környékén. A rengés fészke 5 kilométeres mélységben volt.

A híradások szerint a földmozgást Mexikóvárosban is érezni lehetett, több mint harminc épületben keletkeztek kisebb károk.

Az első nagy rengés után több mint 140 kisebb utórengés volt, köztük egy 5,6-os fokozatú is.

A földmozgás miatt keletkezett kőomlások hegyvidéki utakat zártak el Oaxaca város és a partvidék között. A mentőcsapatok egyelőre nem tudtak eljutni az összes, földrengés sújtotta faluba, ezért félő, hogy az áldozatok száma növekedni fog.

Az epicentrum közelében fekvő településeken egy kórház és több templom, valamint számos lakóház súlyosan megrongálódott, megszűnt az áramszolgáltatás.

A 2017. szeptember 19-én történt 7,1-es erejű földrengésben 369-en haltak meg Mexikóvárosban és az ország déli, továbbá középső részén.

A napra pontosan 32 évvel korábban, 1985. szeptember 19-én az ország középső részét megrázó 8,1-es erejű földrengés több mint 10 ezer áldozatot szedett, elsősorban a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában