vasút és vihar

2017.08.11. 08:02

Többfelé akadozik a vasúti közlekedés az esti vihar miatt

A Nyugat-Dunántúlon a csütörtök esti vihar után normalizálódott a vasúti közlekedés, sok helyen azonban késve indulnak a szerelvények, pótlóbuszok járnak – tájékoztatta a Mávinform péntek reggel az MTI-t.

Maklár és Eger között péntek hajnalban egy közúti jármű magas rakománya leszakította a felsővezetéket. A Füzesabony-Eger vonalon emiatt, várhatóan péntek délig, vonatpótló buszok szállítják az utasokat – írták.

A zalaegerszegi állomáson a városi áramellátás szünetelése miatt nem működik a vasúti biztosítóberendezés, emiatt onnan 20-30 perces késéssel indulnak a reggeli vonatok.

Prága felől a csütörtök esti vonatok még nem érkeztek meg sem a párkányi, sem a szobi határállomásra. Emiatt a Keleti pályaudvarról nem tud elindulni – szerelvény hiánya miatt – a Hungária EC Hamburgba és a Varsovia EuroCity Varsóba.

A vihar miatt a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) több vonalán nem járnak a vonatok, várhatóan péntek délelőttig vonatpótló buszok szállítják az utasokat Sopron és Kapuvár között, valamint Zalaszentiván és Szombathely, Szombathely és Szentgotthárd között is buszok járnak. Nem közlekednek vonatok Sopronból Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) felé, így Sopronból Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) keresztül a van lehetőség eljutni Ebenfurt és Bécs felé. Győr-Moson-Sopron megyében jellemzően fakidőlések adnak munkát a tűzoltóknak, eddig mintegy 200 helyszínen dolgoztak.

A Mávinform péntek reggel közölte: a leállás után már fogadja és indítja a vonatokat az osztrák vasúttársaság a csütörtök esti vihar után Hegyeshalomnál. A Kálmán Imre EuroNight hosszú éjjeli kényszervárakozás után útban van Bécs-München felé, és már Magyarország irányába is indítják a szerelvényeket az osztrák vasutasok. Korábban a Mávinform arról tájékoztatta az MTI-t, hogy időjárási okok miatt Hegyeshalomnál az osztrákok leállították a vonatokat.

A csütörtök esti nyugat-dunántúli viharos időjárás több vasútvonalon gondot okozott. Kidőlt fák, megsérült felsővezetékek akadályozták a közlekedést Zalaegerszeg- Zalaszentiván, Zalaegerszeg-Bak, Nagykanizsa-Zalakomár, Ukk-Őriszentpéter, Gyömöre-Győrszemere, Győrszabadhegy-Pannonhalma, továbbá Ács-Győr-Kimle-Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom között. A hajnali üzemkezdetre mindenütt eltávolították a sínekre dőlt fákat, helyreállították a megsérült vezetékrendszereket, így ott menetrend szerint közlekednek a vonatok – közölték.

Az aktuális helyzetről a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu) a Vonatinfón, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatnál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon lehet tájékozódni. Telekom-hálózatból hívható a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es szám is – hívta fel a figyelmet a Mávinform.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában