Széllel szemben

2017.07.11. 23:15

Tombol a vihar Zalában – fákat csavart ki

A keddi kánikula végére pontot tett az a vihar, ami rendkívül erős szél és kiadós mennyiségű csapadék formájában a kora esti órákban elérte Nagykanizsát. Sajnos a szélsőséges időjárás hatalmas pusztítást okozott, emberek is megsérültek és van, ahol két település között a vonat sem jár.

Fákat döntött házakra és utakra a viharos szél Nagykanizsa térségében kedd este – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a viharos szél háztetőket bontott meg, és egy nagykanizsai csarnoképület tetőszerkezetét is megrongálta. A szóvivő hozzátette azt is, hogy a belvárosban és környékén harmincöt helyszínről érkezett kárbejelentés: házakra, utakra, járdákra, járművekre dőlt fákról.

Beszámolók szerint az utcákon folyamként hömpölyög a víz; a tűzoltók folyamatosan dolgoznak.

A hétfő esti vihar különösen súlyosan érintette Somogy megyét, Tab és Siófok térségét, több száz ingatlanban keletkezett kár, felszámolásukon még dolgoznak a tűzoltók és önkéntesek – mondta el a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Bázelné Mihályka Szabina az MTI-nek kedd este.

Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint a vihar okozta áramkimaradás 39 település 11 ezer fogyasztóját érintette, a nap folyamán sikerült szinte mindenütt a szolgáltatást helyreállítani, de akad még ingatlan, ahol aggregátor segítségével biztosítják az áramot.

A károkat többnyire az okozta, hogy a szél által tövestül kicsavart vagy derékba tört fák lakóházakra, nyaralókra, gépjárművekre, vezetékekre estek.

A legkritikusabb helyszín Siófok Baross utcája, ahol most is a legtöbb tűzoltó dolgozik – közölte Bázelné Mihályka Szabina, aki a helyszínen tartózkodik. Ebben az utcában található az a kemping is, ahol az egyik fa egy sátrazó házaspárra dőlt – a súlyosan megsérült férjet kórházban ápolják. Rajtuk kívül még hárman megsérültek, miközben a segítségükre siettek.

Az egyik Baross utcai ház tetejéről öt kidőlt fát kell eltávolítani. Ebben az utcában néhány gépjármű, és egy lakókocsi is totálkáros lett – mondta a szóvivő.

A vihar után szünetelő vasúti közlekedés a kedd reggeli órákra állt helyre.

Címkék#vihar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában