58 halott

2018.05.15. 08:25

Tovább nőtt a palesztin áldozatok száma a Gázai övezetben

Egy nyolc hónapos csecsemő is az áldozatok között van.

A Gázai övezet egészségügyi minisztériumának késő éjjeli közlése szerint 58-ra emelkedett a palesztin övezet és Izrael határán hétfőn lezajlott összecsapások halálos áldozatainak száma. A minisztérium kedd reggel közölte még, hogy meghalt egy nyolchónapos palesztin csecsemő, mert könnygázt lélegzett be az előző napi összecsapások idején. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a csecsemő miért került ennyire közel az összecsapásokhoz, hogy könnygázt lélegezhetett be. A kizárólag a palesztin tüntetők oldaláról kikerült halálos áldozatok mellett 2771 palesztin sebesült meg, közülük 1373-an éles lőszerrel leadott lövésektől.

A fegyveres erőszak, amelyet az izraeli hadsereg alkalmazott az Egyesült Államok nagykövetségének hétfői Jeruzsálembe költöztetése miatt hevessé vált palesztin tiltakozások résztvevőivel szemben, számos ország tiltakozását kiváltotta.

Diplomáciai források szerint az Egyesült Államok hétfőn az ENSZ-ben megakadályozta, hogy a Biztonsági Tanács független vizsgálatot rendeljen el a Gázai övezeti fejlemények ügyében. Egyértelműen Izrael pártját fogva, Washington egy hét alatt már másodszor távolodott el európai szövetségeseitől, miután múlt hét kedden bejelentette, hogy Párizs, Berlin és London ellenkezése dacára kilép az Iránnal 2015-ben kötött többhatalmi nukleáris megállapodásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában