forróság

2018.07.20. 14:51

Tovább szedi áldozatait a hőhullám Japánban

Az elmúlt két napban legalább 12 ember halálát okozta a perzselő, helyenként a 35 Celsius-fokot is meghaladó hőség – jelentették helyi hírügynökségek pénteken.

Pénteken legkevesebb két ember kapott hőgutát, egy 63 éves nőt az ország középső részén fekvő Kuvana városbeli otthonában, egy másik – 80 éves – nőt pedig tokiói lakásában találták holtan. Csütörtökön legalább 10 ember halt meg, és 2600-an kerültek hőguta miatt kórházba. A hőség az utóbbi napokban is több tucat áldozatot követelt a Kyodo japán hírügynökség jelentése szerint.

A szigetország meteorológiai szolgálata „az életveszélyes” hőhullám miatt figyelmeztetést adott ki óvintézkedésekre sürgetve a lakosságot, hogy a többi között fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot, s ne tartózkodjanak feleslegesen a szabadban.

A Kyodo szerint a hőhullám még július végéig nem ér véget.

A Japán középső és nyugati részét uraló hőség heves esőzéseket követett. Az ítéletidő áradásokat és földcsuszamlásokat váltott ki, amelyek mintegy 220 ember életét követelték a szigetországi nyugati felében. A hőség hátráltatja a katasztrófa sújtotta térség újjáépítési munkálatait.

Tavaly Japánban 44 ember halt meg a rendkívüli meleg miatt, és több tízezren szorultak orvosi ellátásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában