incidens

2021.01.11. 20:38

Tucatnyi katonát megöltek dzsihadisták egy rajtaütésben Nigériában

A megölt bajtársaikon kívül többet megsebesítettek a támadók, de ők is vesztettek embert a kialakult tűzpárbajban.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető lázadók egy rajtaütésben meggyilkoltak tizenhárom nigériai katonát a múlt hét végén az afrikai ország északkeleti részén elterülő Yobe államban – közölték az AFP hírügynökséggel meg nem nevezett katonai források.

Az Iszlám Állam nyugat-afrikai szervezetének (ISWAP) emberei gépfegyverekkel és rakétagránátokkal nyitottak tüzet egy katonai járműoszlopra egy faluban, Gujba város közelében – mondták a nyilatkozó tisztek.

A megölt bajtársaikon kívül többet megsebesítettek a támadók, de ők is vesztettek embert a kialakult tűzpárbajban – tették hozzá, pontosan nem közölve a megölt dzsihadisták számát.

Ez a térség az ISWAP egyik fellegvára, gyakran támadják meg itt a hadsereg egységeit, de bárkit, akire az utakon belebotlanak.

A másik veszélyes terület Nigériának ezen a részén Borno állam, ahol a Boko Haram nevű terrorszervezet emberei hajtanak végre támadásokat rendszeresen 2009 óta. Ezekben az években több mint 36 ezer embert gyilkoltak meg, és több mint kétmilliót elűztek otthonából.

Az ISWAP 2016-ban jött létre azokból a terroristákból, akik kiváltak a Boko Haramból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában