ellentmondásos adatok

2018.07.05. 17:31

Turistákkal teli csónakok borultak fel Phuket szigeténél

A mentési munkálatok még folynak, de legkevesebb hét embert eltűntként tartanak nyilván.

A két csónak összesen több mint 130 embert szállított a fedélzetén a turisták körében népszerű üdülősziget partjainál. A hatóságok szerint a két eset nem áll összefüggésben egymással, a balesetek különböző helyszíneken történtek.

Tirapol Tipcsaroen vezérőrnagy, a helyi rendőrség parancsnoka elmondta: az egyik csónakban többnyire kínai állampolgárok utaztak, közülük kilencven embert már kimentettek, de hetüket továbbra sem találták meg. A thaiföldi hetes csatorna ugyanakkor úgy tudja: mindössze 48 embert sikerült kimenteni, s 49-en tűntek el.

Az eltérő beszámolók okát egyelőre nem tudni.

Tirapol közölte, hogy a másik csónakról 39 kínai és európai turista esett vízbe, de őket azóta szintén kimentették és a szárazföldre szállították.

Az európai turisták pontos állampolgárságát eddig nem tették közzé.

A thaiföldi sajtóban megjelent felvételeken látni lehetett, ahogy a mentőalakulatok gumicsónakokon igyekeznek lehozni a bajbajutottakat az egyik turistahajó fedélzetéről.

A phuketi hatóságok korábban figyelmeztetést adtak ki, hogy a jövő hét elejéig nagyon rossz időjárási körülményekre lehet számítani heves esőzéssel és széllökésekkel a turistaparadicsom térségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában