Ország-világ

2021.01.21. 06:05

Tűz ütött ki egy több ezer négyzetméteres üzemcsarnokban Jászberényben

Tűz keletkezett a Jász Plasztik Kft. nagy méretű üzemcsarnokában Jászberényben, a Necső telepen szerda éjjel. A tűzoltók a helyszínen dolgoznak, még vannak fellángolások, a tűz okának felderítése érdekében tűzvizsgálati eljárás indul – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Forrás: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

Tűz keletkezett egy nagy méretű üzemcsarnokban Jászberényben, a Necső telepen szerda éjjel – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta: a Jász Plasztik Kft. akkumulátorokat gyártó üzemének egyik kilencezer négyzetméteres része égett le.

Több megye mintegy nyolcvan tűzoltója több mint húsz gépjárművel vonult a helyszínre

- közölte.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínre ment. Veszélyes anyagot mutattak ki a levegőben a tűz közelében, de lakott területen már nem – mondta a sajtószóvivő.

A szoljon.hu azt írja, hogy az esethez a jászberényi, a nagykátai, a hatvani, a hevesi, a gyöngyösi, a ceglédi, a szolnoki és a gödöllői hivatásos, valamint a jászárokszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a lángok oltását. Több mint húsz tűzoltó gépjárművel érkeztek tűzoltók.

Hajnalra hetven tűzoltó megfeszített munkával körülhatárolta a tüzet, amely egy akkumulátorokat gyártó üzem körülbelül kilencezer négyzetméteres üzemegységében keletkezett.

A lángokat tizenegy vízsugárral oltják. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, de nem mutatott ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt a levegőben. A jászkunsági hírportál több videót is megosztott a tűzről.

A tűzoltó egységek az egyik helyiségből három argon- és egy PB-gázpalackot hoztak ki, melyeket nem ért hőhatás. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok más tűzszakaszokra is átterjedjenek. A beavatkozók munkáját a fővárosból érkezett légzőbázis támogatta. A tűz okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja – számol be róla a portál.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

Borítókép: az üzemcsarnok több ezer négyzetméteres részen ég, a füst a nem lakott terület irányába terjed

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában