Járvány

2021.08.23. 15:26

Új-Zélandon meghosszabbították a vesztegzár idejét

Ez az első országos zárlat Új-Zélandon 2020 márciusa óta, amikor az egész országban hat hétig a legmagasabb szintű korlátozások voltak érvényben.

Új-Zélandon a koronavírus elleni küzdelem jegyében hétfőn további négy nappal meghosszabbították a korábban elrendelt országos vesztegzárat.

A szigetországban hétfőn 35 új, közösségben terjedő koronavírusos megbetegedést vettek nyilvántartásba, így az Aucklandben felfedezett járványgócban a fertőzöttek száma 107-re emelkedett.

Új-Zélandon a múlt héten kedden észlelt egyetlen esetet követően néhány órán belül szigorú zárlatot rendeltek el, minden iskolát és nem létfontosságú üzletet bezártak.

Jacinda Ardern miniszterelnök szerint az országnak „még van mit tennie”, és a tisztviselők óvatosan enyhítenének a korlátozásokon.

„Több információra van szükségünk. Nem akarunk semmilyen kockázatot vállalni a (koronavírus jóval fertőzőbb variánsával) deltával. Ha a világ valamire is megtanított bennünket, akkor az az, hogy óvatosnak kell lennünk ezzel a variánssal” – mondta Ardern.

Az egész ország legalább szombatig zárlat alatt marad. Auckland, amely az ország legnagyobb városa, ahol a legtöbb megbetegedés történt, legalább augusztus 31-ig zárlat alatt marad. „Nem hisszük, hogy elértük már a járvány csúcspontját” – jelentette ki Ardern.

Ez az első országos zárlat Új-Zélandon 2020 márciusa óta, amikor az egész országban hat hétig a legmagasabb szintű korlátozások voltak érvényben. Az 5 milliós lakosú ország a világjárvány kezdete óta mintegy 2700 Covid-19-es megbetegedést jelentett, miközben 26-an haltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában