Ország-világ

2020.09.10. 15:27

Újabb 10 millió forintra büntette Józsefvárost a Közbeszerzési Hatóság

A helyi önkormányzat ezúttal az esélyegyenlőségre és az egyenlő elbánásra vonatkozó alapelveket sértette meg az új közétkeztető kiválasztása során.

Újabb 10 millió forintra büntette a józsefvárosi önkormányzatot a Közbeszerzési Hatóság a közétkeztetésre kiírt, a hatóság szerint jogsértő közbeszerzési eljárás miatt – adta hírül a főváros VIII. kerületével foglalkozó hirnyolc.hu hírportál.

A józsefvárosi önkormányzat ezúttal az esélyegyenlőségre és az egyenlő elbánásra vonatkozó alapelveket sértette meg az új közétkeztető kiválasztása során – olvasható az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért kiadványában.

A bírság mellett a Közbeszerzési Hatóság megsemmisítette az ajánlati felhívást, a közbeszerzési dokumentációt és az ajánlatkérői döntéseket is – teszik hozzá.

Emlékeztetnek: a hatóság korábban már 50 millió forint bírságot rótt ki a kerületre, azt követően, hogy tavasszal a koronavírus-veszélyhelyzet idején Pikó András polgármester (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) felbontotta az élő közétkeztetési szerződést és versenyeztetés nélkül egy új céget bízott meg a szolgáltatás működtetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában