Közel-Kelet

2019.06.23. 21:48

Újabb dróntámadások érték Szaúd-Arábiát

A húszi lázadók ismét drónokkal támadták meg az abhai és a dzsizáni repülőteret Szaúd-Arábiában – jelentette a jemeni felkelőkhöz köthető al-Maszíra televízió.

Az al-Arabíja hírtelevízió szerint az abhai támadásban nyolc ember megsérült. A szaúdi kormány egyelőre nem reagált a támadások hírére.

A síita húszi felkelők az elmúlt hetekben a korábbiaknál több rakéta- és dróntámadást hajtottak végre szaúdi célpontok ellen. Az ellenük harcoló, szaúdi vezetésű koalíció válaszul csapásokat mért a jemeni főváros, Szanaa és Hodeida kikötőváros környékére.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi síita felkelők, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által 2015 óta támogatott, a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz – a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között.

Az ENSZ decemberi jelentése szerint a 26 milliós ország lakosságának mintegy 53 százaléka súlyos élelmiszerhiányban szenved, és éhínség fenyegeti őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában