Terjed az influenza

2018.01.30. 15:27

Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

Az influenzajárvány miatt újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb tájékoztatásából.

Budapest, 2018. január 28. Az influenza járvány miatti látogatási tilalomra figyelmeztetõ felirat a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán 2018. január 28-án. A járvánnyal összefüggésben eddig két megyében rendeltek el látogatási tilalmat. A rendelkezés szerint Fejér megye összes egészségügyi intézményében, míg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelõintézet csecsemõ- és gyermekosztályán, a szülészet-nõgyógyászati, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon vezetik be a látogatási tilalmat. MTI Fotó: Kovács Tamás

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Nem lehet felkeresni a betegeket a fővárosi Bethesda Gyermekkórház fekvőbeteg-ellátó osztályain. A látogatási tilalom ideje alatt a kórház házirendjében rögzített szabályok szerint minden beteg gyermek mellett egy állandó kísérő tartózkodhat, más látogató nem léphet be az osztályokra.

Szintén látogatási tilalmat rendeltek el a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti osztályán, az onkológiai centrumban és a központi intenzív osztályon, valamint a zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet krónikus belgyógyászati osztályán.

Tilos látogatni a Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház celldömölki telephelyének fekvőbeteg-ellátó osztályain is.

Korábban látogatási tilalmat rendeltek el Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményében, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet három osztályán (csecsemő- és gyermekosztály, szülészet-nőgyógyászati, aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály), a Semmelweis Egyetem (SE) városmajori szív- és érgyógyászati, valamint transzplantációs és sebészeti klinikáján.

Borítókép: Látogatási tilalom a budapesti Semmelweis Egyetem városmajori szív- és érgyógyászati klinikáján

Kovács Tamás / MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában