Járvány

2021.08.03. 19:56

Újabb rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma Iránban

Július 26-án az országban először lépték át 30 ezres lélektani határt a vírus fertőzőbb, delta variánsa miatt.

Újabb rekordot döntött a hivatalos adatok szerint a napi új koronavírus-fertőzöttek száma Iránban, ahol egyre romlik a járványügyi helyzet.

Az elmúlt 24 órában az egészségügyi hatóságok 39 019 új fertőzöttet jegyeztek fel, így a járvány kezdete óta 3 979 727-re emelkedett a fertőzöttek száma. A SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegségbe az elmúlt napban 378-an haltak meg, így a járvány halálos áldozatainak száma 91 785-re emelkedett.

Hétfőn már megdőlt a napi új fertőzöttek rekordja, akkor 37 819 új esetet jelentettek. Még az iráni egészségügyi hatóságok szerint is jóval alábecsültek a hivatalos statisztikák.

Július 26-án az országban először lépték át 30 ezres lélektani határt a vírus fertőzőbb, delta variánsa miatt. Néhány nappal korábban a hatóságok közel egy hétre bezárták a közszolgáltató cégeket és a bankokat Teheránban, valamint a szomszédos Alborz tartományban, hogy fékezzék a vírus terjedését.

Hétfőn Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője utasította a válságtörzset, hogy hozzanak meg „minden szükséges intézkedést” a járvány újabb hullámának a megfékezésére.

Sok más országhoz hasonlóan Irán is a védőoltások hatására számít, hogy leküzdje az egészségügyi válságot, de a február elején indított oltási kampány lassabban halad, mint a hatóságok szeretnék.

A mintegy 83 milliós országban eddig több mint 10,7 millió ember kapta meg a vakcina első adagját, 2,8 millióan pedig mindkettőt – közölte az iráni egészségügy-minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában