vizsgálat indult

2019.08.05. 18:00

Újabb rendőrbotrány: nem segítettek a véres kislánynak

Még javában tart a caracali gyilkosságok miatti botrány, amely a román rendőrség sorozatos hibái miatt borzolja a kedélyeket, és máris újabb rendőrbotrány kelt egyre nagyobb közfelháborodást Romániában. Hétfőn az újonnan kinevezett Mihai Fifor belügyminiszter is reagált a történtekre. Vizsgálatot rendelt el az ügyben, a két rendőr magatartását pedig elfogadhatatlannak nevezte.

Forrás: V4NA.com

Egy szombaton, a romániai Galacon készül videó került fel az internetre, amelyen egy véres lány látható, aki egy rendőrautó mellett áll.

Az autóban ülő két rendőr azonban nem hajlandó kiszállni, hogy intézkedjen, egyáltalán, hogy segítsen rajta,

- írja a foter.ro romániai portálra hivatkozva a V4NA.

A lányt két biztonsági őr és néhány járókelő veszi körül, akik egyrészt a rendőröket noszogatják, hogy segítsenek, másrészt megpróbálják kiszedni az áldozatból, mi történt, de nemigen válaszol nekik.

A videó készítője szerint végül kórházba szállították, ahol megállapították, hogy megerőszakolták. Az Agerpres román állami hírügynökség kórházi forrásokra hivatkozva szintén arról írt: a lány nemi erőszak áldozata lett. A digi24.ro román portálnak viszont a galaci szociális és gyermekvédelmi igazgatóság szóvivője azt mondta: a lány tagadja, hogy megerőszakolták. Mint kiderült, egy 14 éves lányról van szó, aki egy helyi gyermekotthonban él.

A Galac megyei rendőr-főkapitányság hétfőn közölte: a két rendőr ellen fegyelmi eljárás indult. Mihai Fifor belügyminiszter szintén hétfőn tudatta: vizsgálatot rendelt el az ügyben, a két rendőr magatartását pedig elfogadhatatlannak nevezte.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2300268450225288&id=1653726584879481

A nyugalom megzavarására alkalmas videót azóta elérhetetlenné tették.

Az adevarul.ro román portálnak hétfőn az ügyben érintett kiskorú lány azt nyilatkozta, nem történt erőszak, a 15 éves barátja a beleegyezésével létesített vele szexuális kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában