dráma

2017.08.19. 15:03

Ünnepi sátor dőlt össze Ausztriában a vihar miatt, két ember meghalt

Legalább 120-an megsérültek, közülük húszan súlyosan.

Két ember meghalt, legalább 120-an megsérültek, közülük húszan súlyosan – jelentette az osztrák sajtó szombaton a helyi katasztrófavédelem tájékoztatására hivatkozva.

A felső-ausztriai St. Johann am Waldéhoz tartozó Frauschereck településre az ott rendezett sátoros ünnep alatt csapott le a vihar. Értesülések szerint az orkánerejű szél összedöntötte a sátor alumíniumszerkezetét, amely alatt mintegy 700 ünneplő volt. A körzetben több százan – egyes források szerint ezren – tartózkodtak a katasztrófa idején.

Összedőlt sátor a tragédia helyszínén a felső-ausztriai St. Johann am Waldében. (MTI/EPA/Pressefoto Scharinger/Daniel Scharinger)

Mintegy 150 főnyi mentőalakulat érkezett a helyszínre. A sérülteket több környékbeli kórházba szállították. Az ügyészség vizsgálatot rendelt el.

Az ugyancsak felső-ausztriai Bad Ischlben egy cirkuszi sátrat ragadt magával a szél. A sátorban tartott állatok elmenekültek és szétszéledtek a településen, és csak idővel tudták újra befogni a cirkusz pónijait és kecskéit.

Egy tűzoltó a tragédia helyszínén a felső-ausztriai St. Johann am Waldében (MTI/EPA/Pressefoto Scharinger/Daniel Scharinger)

A vihar szerte Felső-Ausztriában sok helyütt áramkimaradásokat idézett elő, mintegy 150 ezer háztartás maradt villany nélkül. Az ítéletidő a közlekedésben is fennakadásokat okozott, az osztrák tartományban több közúti baleset is történt. Különösen a vasúti közlekedés szenvedte meg a vihart, a sínekre dőlt fák miatt Kufstein és Salzburg között átmenetileg nem közlekednek a vasúti szerelvények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában