kárpátalja

2018.11.19. 17:48

Útelzárásokkal tiltakoznak a magas benzinárak és közműdíjak ellen

Több mint száz tüntető akadályozta a forgalmat a magyar-ukrán és szlovák-ukrán határt Kijevvel összekötő országúton.

Útelzárásokkal tiltakoztak a magas benzinárak és közműdíjak, az utak rossz állapota és a közbiztonság romlása ellen hétfőn Kárpátalja több pontján,

a tüntetők délután is lezárva tartották a Csap-Kijev főutat a Vereckei-hágó térségében.

Több mint száz tüntető akadályozta a forgalmat a magyar-ukrán és szlovák-ukrán határt Kijevvel összekötő országúton Alsóverecke (Nizsnyi Vorota) település határában. A zebrán ide-oda mozgó tiltakozók a hatóságoktól a magas benzin- és lakossági földgázárak, valamint a külföldről behozott autók vámjának csökkentését, továbbá a közbiztonság javítását követelték.

A megmozdulást szervező Doszta-Zakarpattya (Kárpátaljának elege van) elnevezésű civil szervezet vezetői azt is követelték Kárpátalja megye vezetésétől, hogy a helyszínen tárgyalásokat kezdjen követeléseik teljesítéséről – adták hírül kárpátaljai hírportálok.

Ugyancsak tüntetők zárták le az

Ungvárt az Uzsoki-hágóval összekötő utat a Perecsenyi járási Bercsényifalván (Dubrinyicsi) és a megye keleti részében található Rahón,

ahol az utak rossz állapota miatt is tiltakoztak.

A Kárpátalja megyei rendőrség arra szólította a közlekedőket, hogy a Csap-Kijev főút helyett válasszanak más útvonalat a Kárpátokon történő átkeléshez.

Kárpátalján gyakoriak az útelzárásos tüntetések, amelyek résztvevői főként az utak rossz állapota miatt tiltakoznak.

Az Ukrajnában külföldi rendszámmal közlekedő autók tulajdonosai november 20-ra országos tiltakozó akciót hirdettek a gépkocsik behozatali vámjának növelése ellen.

Borítókép: karpatalja.ma facebook oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában