késelés

2019.12.20. 10:56

Vádat emeltek a zagyvarékasi gyilkosság gyanúsítottja ellen

Az ügyészség 14 év 3 hónap fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron több késszúrással megölt egy idős asszonyt Zagyvarékason – közölte a vádhatóság pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűncselekményt, az ügyészség 14 év 3 hónap fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádirat szerint a férfi bódító szerek fogyasztása miatt többször konfliktusba került a szüleivel, emiatt tavaly több éjszakát töltött az utcán és egy elhagyatott házban. Ha a szer hatása alatt állt, gyakran Zagyvarékas utcáit rótta. 2018. július 1-jén este így jutott el a 83 éves asszony házához, amelynek kerítésén egy almaárusításról szóló felhívás volt kifüggesztve.

A férfi almavásárlás céljából becsengetett a sértetthez, aki beengedte. A házban azonban ismeretlen okból konfliktusba kerültek egymással, erre a férfi kést ragadott és többször megszúrta az asszonyt. Az idős nő a szúrások következtében a helyszínen meghalt.

Címkék#gyilkosság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában