Illegális bevándorlás

2018.06.26. 13:47

Vádat emeltek egy bolgár embercsempész ellen Makón

Az előzetes letartóztatásban lévő férfit vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

Embercsempészés miatt vádat emelt a Makói Járási Ügyészség egy bolgár férfi ellen, aki május végén elmenekült az őt a csanádpalotai határátkelőnél tetten érő rendőr elől – tájékoztatta Serfőző Katalin, a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

A vádirat szerint a bolgár férfi május 29-én hajnali két óra körül a csanádpalotai határátkelőnél, Románia felől érkezve megállt a gépkocsijával, majd az autó fényszórójával villogó jelzéseket adott le. Erre négy felnőtt és két gyerek – négy iraki és két szír állampolgár – a kocsihoz ment, a csomagjaikat az autóba tették. A határátkelőnél dolgozó útlevélkezelő azonban észrevette a történteket, odament a vádlotthoz, közben egy gyerek és három felnőtt beszállt a kocsiba, majd a sofőr is beült, és nagy sebességgel elhajtott, a másik két határsértő gyalogosan menekült el.

A rendőrök az embercsempészt és a migránsokat még aznap elfogták. A migránsokat törökországi embercsempészek szállították Romániáig, ahonnan a vádlott vitte őket a csanádpalotai határátkelőig, majd onnan Németországba akarta szállítani őket, fejenként 500 dollárért – tudatta az ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában