Közveszélyes

2017.08.14. 10:42

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki magára robbantotta hétvégi házát Bőnyben

Közveszélyokozás miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki tavaly ősszel magára robbantotta hétvégi házát Bőnyben – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A férfi ittasan, öngyilkossági szándékkal nyitotta ki a házában lévő gázpalack szelepjét, majd a kiömlő gázt berobbantotta. A szomszédok a tüzet eloltották, de a gázt a férfi még kétszer meggyújtotta. A szomszédok azokat a tüzeket is eloltották.

A robbanás következtében a férfi testének tíz százalékán égési sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba vitték. A robbanásban a ház tetőszerkezetének egy része teljesen megsemmisült, a szétszóródó cserépdarabok kárt okoztak a szomszéd gépkocsijában.

A vádirat szerint a a robbanáskor szétszóródott cserépdarabok veszélyt jelentettek volna a közelben tartózkodókra, teljes felületű épülettűz esetén pedig a tűz a szomszéd házra is átterjedhetett volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában