az interneten agitált

2018.11.07. 16:06

Vádat emeltek Németországban egy német-algériai kettős állampolgár ellen terrorizmus támogatása miatt

A német nyelvű közönségnek szánt anyagokban a terroristaszervezethez való csatlakozásra buzdított.

Vádat emelt az ügyészség Németországban szerdán egy német-algériai kettős állampolgár ellen, aki a gyanú szerint az Iszlám Állam (IÁ) propagandavideóit terjesztette és segítette a terroristaszervezet fegyvereseit az egymással való kapcsolattartásban.

A 33 éves férfi, akit a német adatvédelmi törvényekkel összhangban csak Samir K.-ként említettek, több e-mail-fiókot és számos közösségi oldalon, mint például a Facebookon, hamis profilokat készített az IÁ négy, Németországban élő tagja számára is, akik korábban Szíriában és Irakban is harcoltak, azért, hogy megkönnyítse számukra az egymással és a szervezet többi tagjával való kommunikációt.

A német államügyészség szerint a gyanúsított továbbá az interneten népszerűsítette az IÁ-t, illetve megosztotta annak a videóit, egyebek közt a kivégzéseket tartalmazókat is. A német nyelvű közönségnek szánt anyagokban a terroristaszervezethez való csatlakozásra buzdított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában