eltitkolt vagyon

2018.10.02. 13:57

Vagyonelkobzásra ítélték Pakisztán volt pénzügyminiszterét

A korrupcióellenes bíróság adócsalással vádolta meg Iszhák Dárt.

Iszhák Dár az előző miniszterelnök, Navaz Saríf 2017-ig hatalmon lévő kormányában volt pénzügyminiszter.

A hatalomból tavaly júliusban eltávolított Sarífot idén tíz évre börtönre ítélték, a lánya, Marjam hét, a veje, Mohammed Szefdár pedig egy évet kapott, mert nem tudtak elszámolni azoknak a pénzeknek az eredetével, amelyekből a többi között Londonban luxusingatlanokat vásároltak. Szeptember második felében azonban óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket, fellebbezésük tárgyalásának idejére.

A korrupciós bíróság Iszhák Dár ellen is vádalt emelt adócsalás gyanújával, illetve azért, mert az igazolható jövedelmén felül szerzett vagyonnal nem tudott elszámolni.

Az ex-pénzügyminiszter Saríf elmozdítása után menekült Londonba, az idézésekre nem reagált, ahogy a keddi tárgyaláson sem jelent meg.

A pakisztáni legfelsőbb bíróság a szóban forgó vagyont tavaly több mint 830 millió rúpiára (több mint 5 millió euró) becsülte, ami sokkal több, mint a saját maga által az adóbevallásában feltüntetett összeg. Az ítélet értelmében az elkobzott tulajdon, többek közt hét bankszámla, három gépjármű és három ingatlan a Pandzsáb tartományi kormány tulajdonába kerül.

„A külföldön lévő vagyon ügyében az eljárás a törvényes módon zajlik majd” – közölte a bíróság, Iszhák Dár dubai és nagy-britanniai vagyonára utalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában