fontos témák

2021.02.23. 18:56

Varga Judit: a hatékony európai együttműködés záloga a folyamatos párbeszéd

A hatékony európai együttműködés záloga, hogy a tagállamok folyamatos párbeszédet folytassanak egymással, ebben pedig Magyarország mindig partner lesz – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán.

Varga Judit azt írta: kedden ülésezett az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsa, s az EU Európa-ügyi minisztereivel több fontos témát vitattak meg.

Az igazságügyi miniszter a koronavírus okozta kihívásokkal kapcsolatban az ülésen elmondta, hogy Magyarországon egy országos konzultáció keretein belül kérik ki az állampolgárok véleményét a korlátozásokról és az újraindítás lehetőségeiről.

Az európai demokráciáról szóló cselekvési terv kapcsán is zajlott egyeztetés, azonban maradtak fenn vitás kérdések – közölte. Varga Judit azt írta: a cselekvési terv pontjai közt szerepel a demokratikus részvétel előmozdítása. Ennek kapcsán példaként említette az európai polgári kezdeményezéseket. A több mint 1 millió aláírást szerző Minority SafePack kezdeményezést az Európai Bizottság korábban mégis „élből elutasította” – jegyezte meg a miniszter.

A migrációs kihívások hatékonyabb kezelésének érdekében a magyar kormány elengedhetetlennek tartja, hogy az EU különös figyelmet fordítson a nyugat-balkáni régióra – szögezte le a miniszter.

" data-width="500" data-show-text="true">

">💻 🇪🇺 A mai napon ülésezett az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsa, melyen az Unió Európa-ügyi minisztereivel több...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában