Misszióvezetői konferencia

2021.08.26. 17:44

Varga Judit: a jövőben a migráció, a klímapolitika és a „gender-téma” határozza meg Európát

A jövőben a migráció, a klímapolitika és a „gender-téma” határozza meg az „európai körképet” – hangsúlyozta csütörtöki Facebook-bejegyzésben az igazságügyi miniszter, azt követően, hogy csütörtökön részt vett a héten zajló misszióvezetői konferencián.

Forrás: Facebook

Fotó: Varga Judit

Magyarországot külföldön is a legmagasabb szakmai szinten képviselik diplomatáink – közölte tapasztalatait Varga Judit.

Mint írta:

a tanácskozáson az Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó legfontosabb kérdéskörök is terítékre kerültek, különös tekintettel az európai eseményekre.

Szó esett az Európa jövőjéről szóló konferenciáról, azon belül is a külképviseletek páneurópai párbeszédben betöltött szerepéről.

Erről megjegyezte: előadásában kitért az egész Európai Uniót érintő kérdésekre, például a migrációra és a klímapolitikára.

„Nem titok, hogy szakmai sikereket csak csapatban lehet elérni, ezért nekünk, politikai döntéshozóknak különösen nagy felelősségünk van abban, hogy diplomatáink felkészülten térjenek vissza állomáshelyükre. Mert ne legyenek kétségeink, a választások közeledtével a hazánk elleni támadások csak fokozódni fognak”

– fogalmazott bejegyzésében Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában