Járvány

2020.06.05. 14:49

Varga Judit: a magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában

Hazánkban eddig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket – jelentette ki az igazságügyi miniszter, amikor az Európai Unió tagállamainak nagykövetével találkozott pénteken Budapesten.

Forrás: Facebook / Varga Judit

Varga Judit ma újra személyesen találkozott az Európai Unió tagállamainak nagyköveteivel, hogy megvitassák a koronavírus-járvány kezelésének tapasztalatait – derül ki a Facebookon közzétett bejegyzéséből.

Varga Judit a tanácskozáson beszámolt a koronavírus-járvány elleni védekezés magyarországi sikereiről, és arról, hogy szigorú szabályok mentén hogyan indulhat újra az élet Magyarországon.

A politikus elmondta, hogy a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel a kormány megakadályozta, hogy a járvány a tömeges megfertőződések szakaszába lépjen. A veszélyhelyzet kihirdetése nélkül ugyanis a szükséges intézkedéseket nem lehetett volna időben, vagy egyáltalán meghozni.

Hozzátette:

„mindez azért volt lehetséges, mert a kormány számíthatott a magyar társadalom fegyelmezett és áldozatos együttműködésére”.

Az igazságügyi miniszter kiemelte, hogy a nemzetközi viszonylatban is rendkívül sikeres védekezésnek köszönhetően a kormány már május 26-án benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely a veszélyhelyzet megszüntetését célozza.

Ugyanakkor hangsúlyozta, a járványügyi készültséget fenn kell tartani, hogy a kormány továbbra is időben hozhassa meg a szükséges és arányos intézkedéseket az egészségügyi válságot okozó körülmények megelőzése, megfékezése és megszüntetése érdekében.

„Amikor nehéz idők járnak, a magyar emberek mindig összefognak, és egységben, egy nemzetként segítik egymást, ez pedig erőt ad mindannyiunknak a legnehezebb időkben is”

- fogalmazott Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában