szerencsétlenség

2019.02.23. 22:19

Védett barlangban tévedt el egy túrázó

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat 35 emberrel vonult a helyszínre.

Szombat délután két természetjáró bemászott a Pilisborosjenő határában található Papp Ferenc barlangba. Egyikük, egy 33 éves férfi a barlang bejáratától néhány tíz méterre már eltévedt a törmelék labirintusban, nem találta a kiutat a felszínre – tájékoztatott a Magyar Barlangi Mentőszolgálat szombat este.

Túratársa segítséget kért a 112 segélyhívó számon, a helyszínre induló tűzoltók segítségére a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 35 emberrel vonult a helyszínre.

Az eltévedt férfi négy órát töltött a barlangban, mire a barlangi mentők megtalálták és a felszínre kísérték, szerencsére nem sérült meg.

A Papp Ferenc barlang fokozottan védett barlang, szabályos látogatásához a Duna Ipoly Nemzeti Park előzetes engedélye szükséges – hívták fel a figyelmet.

A barlang egésze nehezen járható, szűkületekkel, instabil omladékokkal teletűzdelt járatainak hossza 400 méter, mélysége 66 méter.

A Duna Ipoly Nemzeti Park a Papp Ferenc barlang látogatását csak gyakorlott barlangászoknak javasolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában