kemény belső bírálat

2019.02.21. 12:12

Veszélyes a merkeli menekültpolitika a leváltott német vezető szerint

A német alkotmányvédelmi hivatal volt elnökét, Hans-Georg Maassent szó szerint kirázta a hideg, mikor a határok megnyitásáról értesült 2015-ben.

A német állam biztonságáért felelős hivatal vezetője először lépett nyilvánosság elé pártja, a Kereszténydemokrata Unió rendezvényén tavaly novemberi leváltása óta.

Hans-Georg Maassen kemény kritikát fogalmazott meg:

teljesen elhibázottnak minősítette Berlin menekültpolitikáját, ami komoly veszélyt jelent az ország biztonságára, közvetve pedig a demokratikus rend fennmaradására is.

Közel fél órás beszédében elmondta, hogy szabályosan kirázta a hideg, amikor 2015 kora őszén a határok megnyitásáról értesült – írja az infostart.

Az alkotmányvédelmi hivatal elnökeként el sem tudta képzelni, hogy százezreket engedjenek be Németországba bármiféle személyazonosító igazolvány nélkül.

Maassen utalt arra, hogy tavaly 170 ezer bűncseleményt migránsok követtek el, a szélsőséges, mindenre elszánt muszlimok száma pedig mára 2000 fölé emelkedett.

Közülük sokan a vegyi fegyveres támadásoktól sem riadnak vissza, ahogy azt több merényletkísérlet bizonyítja.

Maassen a német menedékjogi eljárást teljesen elhibázottnak, a hatóságokat pedig tétlennek minősítette, mivel továbbra is képtelenek az immár negyedmillió kiutasított migránst ténylegesen kitoloncolni az országból. Ezt figyelembe véve szerinte aggasztó, hogy a német politikusok mennyire tartanak a média bírálatairól, miközben a pártjuk előírásait követik ahelyett, hogy tudomást vennének a választóik elvárásairól.

A volt titkosszolgálati vezető szerint leváltását a baloldali erők a hozzájuk kapcsolódó média segítségével kényszerítették ki, ugyanis ezzel akarták gyengíteni az alkotmányvédelmi hivatalt.

Hans-Georg Maassent a tavalyi, chemnitzi zavargásokat követően váltották le, miután kétségbe vonta azoknak a videófelvételeknek az eredetiségét, amelyek külföldi(nek tűnő) embereket üldöző németeket ábrázoltak. A megmozdulásokat egy migránsok által meggyilkolt német asztalos esete váltotta ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában