Járvány

2020.04.14. 18:53

Videokonferencián egyeztetett a kórházigazgatókkal Kásler Miklós

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleménye szerint a tárcavezető megköszönte a magyar egészségügyi intézmények, kórházak főigazgatóinak és munkatársainak az eddigi felkészülést a koronavírus-járvány elleni védekezésre, a betegek kezelésére, az intenzív ágyak előkészítésére és a lélegeztetésre szoruló betegek ellátására.

Kiemelték:

a kórházakban országszerte tart az ágykapacitás bővítése, felkészülve a tömeges megbetegedésekre, és egy hónap állt minden intézmény vezetőségének rendelkezésére, hogy végrehajtsák az átszervezéseket.

Ezeket a kórházak döntő többségben teljesítették is.

Emlékeztettek arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentése után – a WHO március 11-én világjárvánnyá nyilvánította a koronavírus-járványt – Kásler Miklós azonnal összehívta a járvány elleni védekezésben vezető szerepet betöltő háttérintézmények képviselőit.

Az operatív törzs útmutatásai alapján

a miniszter január 25. óta minden nap egyeztet az Emmi intézményeinek szakmai képviselőivel.

A feladatok meghatározásának célja „az előttünk álló időszakra vonatkozó folyamatos felkészülés stratégiai előkészítése” – írták.

Jelezték, hogy az eljárásrendet – a diagnosztikai és terápiás protokoll tekintetében – a legújabb ismeretek és tapasztalatok alapján aktualizálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában