Ország-világ

2021.02.05. 13:23

Vidnyánszky: kisstílű bosszú Szarka Gábor kitüntetésének visszavonása

Kisstílű politikai bosszúnak és a kerület polgáraihoz és történelméhez méltatlan pitiánerségnek nevezte Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnöke Pikó András fenyegetőzését a neki címzett nyílt levelében.

A VIII. kerület baloldali polgármestere nemrég közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közölte, előterjesztést nyújtott be a képviselő-testülethez Szarka Gábor Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetésének visszavonására, melyet pontosan tíz évvel ezelőtt a SZFE kancellárja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem józsefvárosi létrejöttében játszott elévülhetetlen érdemei miatt szavazott meg az akkori képviselő-testület – írja a Magyar Nemzet.

A kitüntetést Szarka Gábor a Ludovika campus megépítésében végzett munkájáért kapta, megérdemelten. Az egyetemi campus a kerület, a főváros és az ország büszkeségévé vált, sokezer hallgató szerzett már ott diplomát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hazánk egyik legjobb felsőoktatási intézményévé vált, nem kis mértékben nagyszerű létesítményeinek köszönhetően – írta a kuratóriumi elnök, majd hozzátette:

„Szarka Gábor azon dolgozik, hogy az SZFE megújuljon, infrastruktúrája, oktatásának tartalma megfeleljen egy modern művészeti egyetemtől elvártaknak

– Józsefváros polgármesterének minősíthetetlen javaslatát megfélemlítő szándékú, ízléstelen politikai támadásnak tartjuk. Polgármester úr elgondolkodhatna azon is, hogy vajon

milyen folyamatokat indítana meg az, ha politikusok a korábban adományozott kitüntetéseket kezdenék el visszavonni a napi aktuálpolitikai számítás és a pillanatnyi, tünékeny politikai siker reményében”

– tette hozzá Vidnyánszky Attila, kiállva ezzel a kancellár mellett. A kuratóriumi elnök ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a kerület képviselő-testülete elutasítja Pikó javaslatát, vagy maga a polgármester vonja vissza azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában