Traffipax extrákkal

2018.11.22. 15:02

Villogtatás miatt büntették meg az autósokat a rendőrök?

Meglepő bejegyzést tett közzé közösségi oldalán több baranyai autós is szerda délután. Szerintük a sebességmérést végző rendőrök azokra a sofőrökre utaztak, akik fényjelzést adva figyelmeztették a szembejövőket a trafipaxra. A rendőrség cáfolja a vádakat.

Az egyik autós azt írta Facebook-oldalán, hogy szerdán a 6-os főút hirdi leágazásánál egy rendőrautó sebességmérést végzett, majd onnét mintegy száz méterre egy polgárőrautó állt, amely továbbíthatta azoknak az autóknak a rendszámát, amelyek a szemből érkezőket fénykürttel figyelmeztették a traffipaxra. A beszámoló szerint innen mintegy nyolcszáz méterre újabb rendőrautók álltak, amelyek a villogó kocsikat félreállítottak és megbírságolták – írja a bama.hu.

A Baranya megyei hírportál megkereste a rendőrséget az ügyben, feltéve a kérdést, hogy valóban a fényjelzés miatt bírságoltak-e az egyenruhások. A rendőrség sajtóosztálya, tagadva az autósok észrevételét, azt közölte, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége által tartott gépjármű-ellenőrzés célja a körözés alatt álló, rendszámcserés, forgalomból kivont, lejárt műszakival, biztosítás nélkül közlekedő járművek kiszűrése volt.

A közlemény kitért arra is, hogy a KRESZ szabályai szerint fényjelzést adni a távolsági fényszóró felvillantásával szabad, feltéve, hogy ez a közlekedés többi résztvevőjét nem vakítja el. Ennek értelmében a rendőrség villogtatás miatt bírságot nem szabott ki – állította a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában