Illegális bevándorlás

2017.10.14. 15:40

Vitorláson érkeztek menekültek Isztambulból Olaszországba

Egy 20 méter hosszú vitorláson ért partot a Szicíliától északra fekvő Lipari üdülőszigeten 119 szíriai és iraki menekült, akik Isztambulból indultak útnak – jelentette az olasz média szombaton.

A vitorlást irányító négy embercsempész egy gumicsónakon elmenekült, amikor Lipari partjai feltűntek a látóhatáron. A magukra hagyott migránsok műholdas telefonon hívták az olasz parti őrséget, amely a hajót Pignataro kikötőjébe vontatta. Néhány migránst, köztük 20 gyereket orvosi ellátásban kellett részesíteni. A csoportot a szicíliai Messinában egy menekülttáborban fogják elhelyezni.

Szardínia szigetére is migránsok érkeztek. A három csónakon hánykolódó, többségében algériai állampolgárokat is az olasz parti őrség mentette ki a tengerből.

A tudósítások felhívták a figyelmet arra, hogy miközben erősen visszaesett a Líbiából érkező menekültek és migránsok száma, új embercsempészeti útvonalak nyíltak Európa felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában