Terrorvád

2019.08.16. 22:25

Vizsgálati őrizetbe helyzetek egy kazah férfit Svédországban

Vizsgálati őrizetbe helyeztek pénteken terrorcselekmény tervezésének gyanúja miatt egy kazah férfit Svédországban. A 32 éves férfit szerdán fogták el Östersundban.

A nyilvánosság kizárásával tartott meghallgatáson az östersundi kerületi bíróság a férfi vizsgálati őrizetéről döntött, egyelőre két hétre.

Henrik Olin ügyész a bíróság titoktartást is elrendelő határozatára hivatkozva nem tudott az ügy részleteit firtató újságírók kérdéseire válaszolni. Olin csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy a rendőrség az üggyel kapcsolatban mobiltelefonokat és számítógépeket foglalt le több helyszínen.

A kazah férfi védője, Linda Arnqvist arról beszélt, hogy védence tagadta a vádakat, de elfogadta a vizsgálati őrizetet, ezzel elősegítve a nyomozást.

Az ügyben a svéd biztonsági szolgálat (SAPO) nyomoz, de a folyamatban lévő vizsgálatra tekintettel nem közölt részleteket.

A gyanúsítottat azt követően fogták el, hogy járókelők Östersund belvárosában egy szeszélyesen vezető férfi miatt riasztották a rendőrséget. A rendvédelmi szervek kiérkezésekor gázt adott, és egy útakadálynak hajtott.

A helyi sajtó szerint a jármű átkutatása során a rendőrség közelebbről nem megnevezett gyanús dolgokat talált, ami miatt a kezdetben közlekedési szabálytalanság miatt indított nyomozást kiterjesztette.

Az SVT közszolgálati televízió szerint a férfi házas, és családjával Östersund közelében él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában