Századvég-felmérés

2017.08.17. 16:03

Vona Gábornak bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól

A magyarok több mint kétharmada szerint Vona Gábornak, a Jobbik elnökének bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól a Facebook-oldalán nemrégiben közzétett mondatai miatt – közölték a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásának eredményét az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni Híradójában.

Az augusztus 11. és 16. között felvett, ezer ember telefonos megkérdezésén alapuló kutatás szerint a lakosság 56 százaléka értesült Vona Gábor véleménynyilvánításáról. A bejegyzés szövegének ismeretében a válaszadók közel háromnegyede (74 százaléka) sértőnek tartja Vona Gábor mondatait a nyugdíjasokra nézve és csak 16 százaléka nem érzi sértőnek a bejegyzést.

A lakosság több mint kétharmada (69 százaléka) szükségesnek tartja, hogy Vona Gábor bocsánatot kérjen a magyar nyugdíjasoktól, míg ezt 21 százalék nem tartja szükségesnek.

Vona Gábor egy júliusi Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat „a politika manipulációjától”, két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy „hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában