baleset

2018.07.21. 11:24

Vonattal ütközött egy autó, ketten megsérültek

A baleset a Bács-Kiskun megyei Nyárlőrincnél történt.

Kavalecz Imre, a Máv sajtóügyeletese a baon.hu kérdésére elmondta, – hogy a korábbi információkkal ellentétben – az átjárónál KRESZ-tábla (úgynevezett András-kereszt) figyelmeztetett a lehetséges veszélyre. (Vagyis az érintett átjárónál nincs fénysorompó – a szerk.)

A kocsi két utasa súlyosan megsérült, míg a vonat tizenhat utasa és kétfős személyzete nem szenvedett sérülést. A nyárlőrinci önkéntes tűzoltók mellett egy kecskeméti hivatásos egység is a baleset helyszínére érkezett, a tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

A Mávinform közleményében azt írja, hogy Lakitelek és Kecskemét állomás között a jól működő fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban történt a baleset. A baon.hu információi szerint azonban a baleset helyszínén nincs fénysorompó a vasúti átkelőnél.

A két állomás között a műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt vonatok helyett pótlóbuszok szállították az utasokat. A Mávinform nem sokkal 9 óra előtt közölte, hogy a vasúti forgalom újraindult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában