Ország-világ

2021.11.24. 09:49

Zavaros teóriával állt elő Márki-Zay Péter a Városháza kapcsán (videó)

Szidja a rezsicsökkentést, a baloldal Városháza-botrányával kapcsolatban a bukott szocialista világot védi a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

„Ügyes trükk volt, én úgy látom, hogy a Fidesz akarta megvenni a városházát” – jelentette ki a Mediaworks Hírcentrumának friss videójában Márki-Zay Péter.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt sem tartja kizártnak, hogy átverés volt az a megbeszélés, melynek keretei között Bajnai Gordon „semmi terhelőt nem mondott”.

A politikus szerint egy „fideszes kötődésű orosz oligarcha” jelentkezett a városháza megvételére.

Mint mondta, Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor jó kapcsolatából kiindulva könnyen meg lehet keresni a fideszes szálat ebben a botrányban.

Márki-Zay Péter elismételte Bajnai Gordon önfelmentő magyarázkodását, mely szerint titkosszolgálati eszközökkel figyelték meg a tárgyaló feleket.

Karácsony Gergelyék egyébként már az elejétől kezdve próbálták áttolni a jobboldalra a Városháza-gate-ként elhíresült ügyet. A hangfelvételek egyik szereplőjéről Gansperger Gyuláról azt bizonygatták, hogy a Fidesz embere, hiszen az első Orbán-kormány ideje alatt egy állami cég, majd a Budapest Airport vezérigazgatója volt. Ezt követően azonban egy újabb felvételen Bajnai Gordon régi harcostársának nevezte Ganspergert, ezzel a főpolgármester által épített kommunikációs narratíva összeomlott.

A Mediaworks Hírcentrumának videóján Márki-Zay Péter kommentálta a Gattyán György által meghirdetett politikai mozgalmat is, a politikus abban reménykedik a Fidesztől hoz el voksokat a milliárdos kezdeményezése.

A rezsicsökkentésről ezúttal azt mondta, hogy ostobaság így hívni Orbán Viktorék politikáját.

Szerinte volt olyan időszak amikor az emberek veszítettek a rezsicsökkentéssel, most viszont az adófizetők fogják megfizetni a közműszolgáltatók kieső bevételeit, amit a rögzített ár okoz.

A Bige Lászlótól érkező támogatásokról szóló kérdést Márki-Zay azzal terelte el, hogy a független magyar bíróság és nyomozóhatóságok dolga eldönteni, vajon az oligarcha tényleg megzsarolta-e a gazdákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában