nem bomba volt

2017.12.03. 16:18

Zsarolás állhat a Potsdamban talált gyanús csomag ügye mögött

A hatóságok egy rejtélyes levelet találtak.

Nem terrortámadás, hanem egy nagyszabású zsarolás része lehet a németországi Potsdamban pénteken talált gyanús, robbanószerkezetnek gondolt csomag ügye a nyomozás első megállapításai szerint – jelentették be vasárnap a helyi hatóságok.

A potsdami ügyészség, a Brandenburg tartományi rendőr-főkapitányság és a tartományi belügyminisztérium közös tájékoztatóján a tárca vezetője, Karl-Heinz-Schröter elmondta, hogy a helyszínen találtak egy papírt, rajta egy úgynevezett QR-kóddal – mobiltelefon kamerájával leolvasható különleges vonalkóddal -, amely egy zsaroló levélhez vezet.

A dokumentum ismeretlen szerzői több millió eurót követelnek a német posta (Deutsche Post) DHL nevű csomagküldő vállalkozásától.

Hans-Jürgen Mörke rendőrfőkapitány hozzátette: a zsarolók további veszélyes csomagokat indíthatnak útnak. A címzettek kisvállalkozások vagy akár magánszemélyek is lehetnek. A hatóságok a lakosság segítségét kérik az ügy feltárásához.

Borítókép: MTI/AP/Markus Schreiber

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában