Nagy a választás tétje

2022.03.17. 19:03

Gyopáros: a hazai vidékfejlesztés zászlóshajó programja a Magyar falu program

A Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa azt mondta, amennyiben megnyerik a választást, nemcsak folytatják, hanem ki is bővítik a Magyar falu programot.

A hazai vidékfejlesztés zászlóshajó programja a Magyar falu program, amelyet meg kell védeni az április 3-i választáson - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa csütörtökön a Békés megyei Biharugrán lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Gyopáros Alpár hangsúlyozta, a rendszerváltás óta nem volt akkora tétje a választásnak, mint most. Meg kell védeni a gazdaság bővülését, a hazai vállalatokat, Magyarország energiaellátását, a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíjat, a családtámogatási rendszert és a Magyar falu programot.

Megjegyezte, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt és más baloldali politikusok már közölték, hogy eltörölnék a rezsicsökkentést vagy a 13. havi nyugdíjat.

Hozzátette, baloldali politikusok és újságírók támadták a vidéket, a vidéki embereket, ami "hadüzenet" volt a Magyar falu program ellen.

Gyopáros Alpár kitért az ukrajnai háborúra is, ezzel összefüggésben azt hangsúlyozta: Magyarország békéjét és biztonságát meg kell védeni, hiszen több baloldali politikus is megerősítette Márki-Zay Péter kijelentését, mely szerint katonát és fegyvereket küldene Ukrajnába.

"Ez a véleménykülönbség is bizonyítja, hogy most mindennél nagyobb a tétje a választásnak" - jelentette ki.

Gyopáros Alpár azt mondta, amennyiben megnyerik a választást, nemcsak folytatják, hanem ki is bővítik a Magyar falu programot.

Az MTI kérdésére válaszolva ismertette: a program keretösszege a 2019-es induláskor 150 milliárd forint volt, ez 2022-re több mint a duplájára emelkedett. Több elemből áll, mint például a falusi csokból (családi otthonteremtési kedvezmény), útépítésből, civil szervezetek, egyházak, piaci szereplők támogatásából. "Ez mind bővülni fog" - mondta.

A politikus köszönetet mondott a sajtótájékoztatón jelen lévő Kovács Józsefnek, Békés megye 3. választókörzete fideszes országgyűlési képviselőjének, aki - mint kiemelte - , a frakcióüléseken, a bizottsági és az országgyűlési munkájában is sokat tett azért, hogy a Magyar falu program sikeres legyen.

Borítókép: Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszédet mond a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Vidék Konferencia 2021 rendezvényén a Larus Étterem és Rendezvényközpontban 2021. november 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!