hozzáférés

2017.08.22. 12:25

Az Invitel is csatlakozott a Digitális jólét alapcsomaghoz

Az Invitel telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális jólét alapcsomag; a védjegy használatáról kedden írt alá megállapodást Budapesten Krahl Eszter, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és David Blunck, az Invitel csoport vezérigazgatója.

Budapest, 2017. augusztus 22. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelõs miniszterelnöki biztos beszél az Invitel és a Digitális Jólét Program sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztériumban 2017. augusztus 22-én. Az Invitel telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvezõ árú Digitális Jólét Alapcsomag; a védjegy használatáról ezen a napon írtak alá megállapodást. MTI Fotó: Mohai Balázs

A sajtótájékoztatón Deutsch Tamás Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos kiemelte, hogy a Digitális jólét alapcsomag szolgáltatói az előírtál lényegesen korszerűbb szolgáltatásokat biztosítanak, az eddigi visszajelzések szerint pedig már több ezren jelezték előfizetési szándékukat.

Tájékoztatása szerint csaknem két tucat szolgáltató pályázott a kedvezményes szolgáltatás állami védjegyhasználatára, a beérkező pályázatokat pedig a lehető leggyorsabban elbírálják. Deutsch Tamás az alapcsomag egyik legnagyobb előnyének nevezte, hogy egyszerűen és gyorsan, bonyolult hivatali teendők nélkül lehet igénybe venni.

Ismertette, 2017-re a felnőtt lakosság 78 százaléka vált internethasználóvá, ami mindössze 1 százalékkal marad el az Európai Unió átlagától. Hozzátette, hogy a kormány várakozásai szerint 2019-re ez az arány elérheti vagy akár meg is haladhatja a 85 százalékot, amivel Magyarország a kontinens országainak élvonalába kerülhet.

A miniszterelnöki biztos hangsúlyozta: januártól tovább gyorsíthatja az ország digitális felzárkózását az internet áfájának 5 százalékra csökkentése, amely Európában a legalacsonyabb adóterhet jelenti az internetszolgáltatások terén. Az infrastruktúra és a szolgáltatások fejlődése, valamint olcsóbbá válása mind a gazdaság, mind a digitális platformon történő állami ügyintézés számára új lehetőségeket jelent – tette hozzá.

David Blunck közölte: az Invitel egy éven belül csaknem kétszázezer háztartásba juttatja el a nagy sávszélességű internetszolgáltatást, a fejlesztésekhez pedig az uniós és kormányzati támogatásokon túl saját forrásait is felhasználja. A vezérigazgató arra számít, hogy a digitalizáció hosszú távon hozzájárul az életminőség javulásához, a vállalkozások versenyképességének növeléséhez és a magyar gazdaság fejlődéséhez. Hozzátette, hogy az Invitel tájékoztatókkal és oktatási programokkal is segíti a felhasználókat abban, hogy az internetben rejlő előnyöket minél jobban ki tudják használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában