Pártok

2017.10.02. 12:55

LMP: emberéleteket érint az egészségbiztosító megszüntetése

Az LMP társelnöke szerint fejetlenséghez vezetett és már emberéleteket is érint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár önállóságának megszüntetése és beolvasztása az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Budapest, 2017. szeptember 30. Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke, frakcióvezető-helyettese beszédet mond az LMP kongresszusán a XIV. kerületi Moha Házban 2017. szeptember 30-án. Az ellenzéki párt küldöttei várhatóan megerősítik Szél Bernadett társelnök miniszterelnök-jelöltségét, emellett szavaznak a választási együttműködési szándékról is az Új Kezdet párttal. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hadházy Ákos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kijelentését azzal indokolta: egyes kórházak olykor már nem képesek gyógyszert adni a betegeiknek. Korábban az intézmények egy évre előre tudták, mennyi gyógyszert használhatnak fel, a minisztérium azonban áttért a havi keret megállapítására, újabban azonban a bürokrácia növekedése miatt már egy hónapra se látnak előre, csupán néhány napra – közölte.

A politikus kijelentette: a Fidesz egészségpolitikája csődbe jutott.

A társelnök egy esetleges ellenzéki együttműködést firtató kérdésre azt felelte: nyilvánvalóan lesznek ellenzéki pártok közötti együttműködések, amelyek szerinte akkor jók, ha célszerűek és elvszerűek. Ezekről azonban akkor kell beszélni, ha létrejöttek – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában