elővigyázatosság

2017.09.19. 18:10

Már az iskolában biztonságra nevelik a gyerekeket

Palkovics László szerint a balesetek megelőzésében a nevelés fontosabb a rendőri és jogi eszközöknél és büntetéseknél.

Budapest, 2017. április 6. Palkovics László, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelõs államtitkára beszédet mond a nemzetközi tudományos diákolimpiákon érmet szerzõ és részt vevõ diákoknak, felkészítõ tanáraiknak, valamint az õket támogató szervezeteknek a miniszterelnöki és miniszteri elismerõ oklevelek átadásán a Parlament kupolacsarnokában 2017. április 6-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az iskola a biztonságra nevelés legfontosabb terepe, egyúttal biztonságos közeg a gyerekek számára, ezért az ottani biztonságot az iskolán kívülre is ki kell terjeszteni – mondta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Biztonság hetének központi rendezvényén.

A gyerekek és a fiatalok közlekedésbiztonságát szolgáló tematikus programhét alkalmából az államtitkár hangsúlyozta, hogy az iskolákban viszonylag kevés és enyhe baleset történik, a biztonságot a minden tanulóra kiterjedő, állami finanszírozású balesetbiztosítás is erősíti.

Palkovics László szerint a balesetek megelőzésében a nevelés fontosabb a rendőri és jogi eszközöknél, büntetéseknél, a műszaki eszközöknél és biztonsági rendszereknél is. Hozzátette, hogy a felelős közlekedésre nevelést gyermekkorban kell elkezdeni, a jogosítványt szerző fiatalok KRESZ-oktatását pedig hatékonyabbá kell tenni.

Borítókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában