Hirdetés

2022.01.17. 07:00

Mitől függ a CBD-olaj ára?

A CBD-olaj előállítása költségigényes folyamat, amennyiben a gyártó a legjobb minőségre törekszik a termelés során. Milyen műveletekből áll az eljárás? Mi jelenti a garanciát a kiválóságra?

Forrás: Freepik


Hogyan készül a CBD-olaj?
 

A CBD, vagyis a kannabidiol, a kannabisz növényben található fitokannabinoidok egyike, amelynek nincs sem tudatmódosító, sem bódító hatása. A felelős CBD-előállítók a kannabisz növény termesztésekor fenntartható gazdálkodási gyakorlatot és környezetvédelmi
módszereket követnek, hogy a termékek ne tartalmazzanak káros vegyszereket. Míg az ipari kender CBD-tartalma 3-4% között mozog, a nemesítéssel létrehozott egyedek akár a 20%-os koncentrációt is elérhetik. A kivonatot szuperkritikus CO 2 extrakciós módszerrel nyerik ki, amelynek az az előnye, hogy viszonylag alacsony hőmérsékleten és nagy nyomáson megy végbe. Ezáltal hatékonyabban oldódnak ki a növényből az alkotóelemek (pl. kannabinoidok, terpének és a zsírsavak), és mivel a szén-dioxid az eljárás végén távozik, semmilyen oldószer nem marad vissza a kivonatban.
 

Milyen tényezők határozzák meg a CBD-olaj árát?
 

A CBD-olaj ár függ a CBD-tartalomtól, a termék minőségétől, az előállítás költségeitől, a kiszereléstől, illetve a forgalmazó árszabásától.
 

Tényezők, amelyek befolyásolják a minőségi CBD-termékek árát:
● A kannabisz növény termesztése sok energiát, szakértelmet igénylő feladat.
● A kannabinoidok kivonása a kannabisz növényből bonyolult, költséges folyamat.
● A fejlesztés, a helyes gyártási gyakorlat és a minőségellenőrzés jelentős beruházást igényelnek.
 

A CBD-olaj esetén a CBD-tartalom mindig a legfontosabb tényező, mivel ez befolyásolja leginkább a készítmény értékét. A megbízható gyártók mindig mg-ban adják meg a termékben található CBD-mennyiséget, hogy ebből az adatból a vásárlók könnyedén kiszámíthassák az ár-érték arányt.
 

Független laborvizsgálatok a minőség garanciájaként
 

Míg a gyártásközi ellenőrzés saját laboratóriumban történik, a késztermékek minőségét harmadik fél általi, független laboratóriumban is ellenőrzik a szabványok által előírt analitikai vizsgálatok során. Ez a több ponton biztosított, tökéletesen visszakövethető rendszer felel a
boltokba kerülő CBD-olaj tisztaságáért és minőségéért.

 

Forrás: Freepik

 

Minőségi CBD-termékek az USA Medicaltól

 

Az USA Medical Kft. az egyik legnagyobb amerikai CBD-előállító óriásvállalat termékeinek kizárólagos hazai és kelet-európai forgalmazója. Nem véletlen, hogy természetes alapú készítményeik Magyarország egyik legkeresettebb CBD-termékei. Kannabisz alapú CBD-kivonataikat a GMP (Helyes Gyártási Gyakorlat) irányelveit követve állítják elő szigorú minőségellenőrzési és vizsgálati rendszert alkalmazva, kifejezetten az európai piacra. Minden termékük CPNP-regisztrációval rendelkezik. Az USA Medical által kínált CBD-olaj tartalmazza a kenderből kinyerhető, értékes esszenciális zsírsavakat, fitokannabinoidokat, terpéneket, szterolokat és flavonoidokat. Az értékes CBD- kivonatot minőségi szőlőmag-, kendermag- és narancsolaj keverékében feloldva forgalmazzák. A CBD-olaj ára minden dózisnál változó, de ár-érték arányban a piacon fellelhető hasonló
termékekhez viszonyítva az egyik legkedvezőbb.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában