Hirdetés

2022.03.25. 15:17

Tartós fogyás és egészséges életmód? Itt a megoldás!

Számtalan tévhit kering az életmódváltás és a súlyzós edzések körül – főleg a hölgyek esetében. Talán a legnagyobb mítosz, hogy a súlyok emelgetése elférfiasítja a nőket, emiatt pedig nagyon sokan távol maradnak ettől az edzésformától, ami nem feltétlen jó döntés. Íme, néhány nyomós érv a súlyzós edzés mellett!

Heol

Tartós fogyás diéta mellett


A súlyzós edzéstől önmagában senki nem lett még Schwarzenegger, azonban segít feszes és karcsú alakot elérni. A férfiak számára deltásabb vonalakat, míg a hölgyeknek szép idomokat ad. Ha csupán valamilyen gépen kardiózunk, esetleg eljárunk futni, testünk vékonyabb lehet ugyan, de teljesen formátlan is. Ráadásul a kevés izommunka alacsony energiafelhasználást jelent, ami által jóval lassabb a fogyás is. Tehát az izmok edzése nélkül a fogyás sokkal nehezebb lehet.

 


Inzulinrezisztencia ellen

 


A hathatós izommunka visszaállítja az inzulinérzékenységet. Mikor használjuk az izmainkat, akkor a testünket arra késztetjük, hogy beindítsa azoknak az inzulinérzékenységét. Ez a feltétele annak, hogy az izom fel tudja venni a számára létfontosságú glükózt, amiből glikogén lesz. A glikogén pedig lényegében az izmok energiaforrása. Ezek a folyamatok viszont a tisztán kardió jellegű mozgástól nem indulnak be, tehát a futás vagy a séta ide nem elég. Súlyzós edzéseket viszont nem csupán a konditeremben végezhetünk. Szinte bárhol beszerezhetünk olyan kézi súlyzókat vagy komplexebb edzőfelszerelést, ami ideális lehet. Az Alza oldalán például számtalan ilyen súlyt megtalálhatunk.

 


Mutatós idomok és látványos delták

 


A legnagyobb tévhitet a súlyzós edzésekkel kapcsolatban a testépítés világa sugározza. A színpadon látott hatalmas izmok extrém táplálkozás és különféle szteroidok nélkül sosem valósulhattak volna meg. Azok, akik csupán eljárnak mozogni egy edzőterembe, sosem fognak így kinézni. Az izomzat fejlesztéséhet ugyanis a megfelelő tápanyagbevitel és intenzív edzés mellett megfelelő hormonális állapot szükséges – itt jönnek be a képbe a szteroidok. Akik ilyen doppingszerek nélkül állnak neki az edzésnek, azokból nem lesz kétajtós szekrény. Ellenben a hölgyek csodás idomokat építhetnek, hiszen a fenék és a combok vonalát is annak izomtömege határozza meg, míg az urak V-alakra és sportos megjelenésre számíthatnak, nem pedig egy verőember formájára.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában