Hirdetés

2022.05.19. 11:57

Gabion kerítések – mik az előnyei, mennyi ideig tart a telepítés és mi az ára?

A gabion kerítés extra hosszú élettartamot ígér. Nyilván a felületkezeléstől sok minden függ, de például a horgonyzás minimum fél évszázados strammságot borítékol, de alapjáraton száz esztendőnyi helytállás sem lehetetlen. Szóval az biztos, hogyha időtálló megoldást keres, akkor a lehető legjobb helyen jár.

Forrás: Freepik

Forrás: Freepik

Mitől függ az élettartam?

Az időjárási viszontagságok okozhatják a legtöbb fejfájást. Az utóbbi években az nem mondható, hogy túlságosan kiszámítható a meteorológiai helyzet. Sőt igazság szerint olyan fokú szélsőségek tapasztalhatóak, amik évekkel ezelőtt szinte elképzelhetetlennek tűntek. Magyarul az anomáliákkal szembeni tartósság fontosabb elvárás, mint valaha. Ha ezen a területen gyenge a rendszer, akkor bizony onnantól fogva az élettartam rövidülése kikerülhetetlenül elkönyvelhető. Viszont amennyiben a strapabírás a legtöbbet nyújtja, mint például a gabion kerítés esetében, akkor borítékolható a masszívság.

A legnagyobb előny tehát egyértelműen a nagyfokú ellenállóság, amire egyre inkább szükség van. Jobban, mint eddig bármikor. A speciális szerkezetű és felületkezelésű kerítés pontosan arra teremtetett, hogy megbízható rendszerként teljesítsen hosszú évtizedeken át. A beruházás tehát egyszeri, viszont a végeredmény minden áldott nap, a távoli jövőig maximálisan élvezhető.

Mennyibe kerül ez a fajta helytállás?

A kérdés ezek után már csak az, hogy a gabion támfal ár mennyire veszi igénybe a pénztárcát? Általános érvényű felelet konkrétumok hiányában aligha adható. Hiszen nem mindegy, hogy pontosan mennyi anyagról beszélünk, ahogy az egyéb, helyszíni részletek sem mellékesek. Viszont ha az amúgy rendelkezésre álló információkat vesszük kiindulási alapként, akkor az teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy ez az a megoldás, ami ár-érték arányban a csúcson teljesít.

Elegendő abba belegondolni, hogy a bekerülési költséget ötven évre elosztva milyen minimális összeget kapunk eredményként. Gyakorlatilag nagyítóval kell keresni. Miközben az értékek idővel nem halványodnak el, nem veszítenek a jelentőségükből, azaz a rendszer értéke hosszú idő után is változatlan marad. Ez a forgatókönyv abszolút jól hangzik, ami már csak megvalósításra vár. A kivitelezés időtartama újfent nem jósolható meg hasracsapás-szerűen. A konkrét körülmények ismerete elengedhetetlen a sikeres, egyúttal megbízható kalkulációhoz. Az ilyen módon megkapott árajánlat ráadásul fix, tehát nincsenek apró betűs részek és egyéb rejtett részletek.

Ha olyan kerítést keres, ami várhatóan az elkövetkezendő idők sokszínű meteorológiájával is kellő hévvel dacol, akkor felesleges tovább kutatnia. Ráadásul a megjelenést sem érheti kritika, hiszen a funkcionalitáson kívül nyilvánvalóan lényegesek a külsőre vonatkozó jegyek. Amit tehát a gabionnal nyerhet: hosszú élettartam, szinte kikezdhetetlen ellenállóság, kalkulálható és megfizethető költségek, valamint környezethez, egyéni igényekhez maradéktalanul passzoló megjelenés. Ha pedig a kivitelezést profikra bízza, akkor a tempós megvalósítást is a listához írhatja.

Címkék#hirdetés
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában