Hirdetés

2022.06.10. 00:01

Kalandozás a zene világában

A Filharmónia Magyarország a 2022/23-as évben sem hagyja egri közönségét klasszikus zenei élmények nélkül. Az ezeréves történelemmel rendelkező Eger városában újra meghirdetik Filharmónia bérletüket. Az új évadban is kiváló fellépőket köszönthet a Gárdonyi Géza Színház pódiumán. Váltsa meg bérletét minél előbb!

Cser Ádám

Forrás: Filharmónia

Mi lehetne szebb kezdés, mint egy operettgála nagyszerű szólistákkal és a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral. Az operett legnagyobb hazai sztárjai érkeznek a nyitókoncertre: Lőrincz Judit, Bot Gábor, Szendi Szilvi és Peller Károly gondoskodik a felejthetetlen élményekről. A zenekart, mely még sosem járt Egerben, ezúttal Cser Ádám vezényli. 

Szabó-Sipos Máté
Forrás: Filharmónia

Ezután hazai pályára evezve az Egri Szimfonikus Zenekar lép fel Mozart és Haydn műveivel. Az estén közreműködik Érdi Tamás zongoraművész, aki egy hibás inkubátor következtében elvesztette látását, azonban zenei tehetségére hamar felfigyeltek. Tanárai egy speciális módszerrel, a darabok újra-komponáltatásával „láthatóvá” tették számára a kottát. A Carnegie Hall és a Lincoln Center után most Egerben, Ön is meghallgathatja különleges játékát. 

Forrás: Filharmónia

Az új évben a Budapest Jazz Orchestra Combo rázza fel a februárt népszerű jazz-slágerekkel. Az együttes, Urbán Orsolya és a swing hercege, Gájer Bálint előadásában felcsendül többek között Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Tony Bennett, Phil Woods, Freddie Hubbard és Cannonball Adderley szerzeménye. 

Márciusban látogatást tehet a francia impresszionizmus korába. Az idegenvezető ezúttal a Liszt-díjas Talamba Ütőegyüttes, melynek tagjai a különböző zenei stílusok között is otthonosan mozognak, de gyakran alkalmazzák a zenei humor eszköztárát is. Az est fényét tovább emeli Horgas Eszter, aki napjaink egyik legeredetibb, legizgalmasabb előadóművésze, fuvolavirtuóza, egy műfaj megteremtője, létrehozója, egyszemélyes képviselője.

Francia szerelem, Talamba Horgas Eszter
Forrás: Filharmónia

Az évad a Danubia Zenekar Debussy-estjével zárul, nagyszerű szólisták közreműködésével. A több mint huszonöt éves múltra visszatekintő zenekar friss szemléletével és szenvedélyességével számos alkalommal öregbítette hazánk hírnevét a nagyvilágban.

Danubia zenekar
Forrás: Filharmónia

Tartsanak a Filharmónia Magyarországgal az új évadban is! Ne maradjanak le a bérletvásárlásról! A helyre szóló bérlethosszabbítás 2022. július 29-ig tart. Bérletek válthatók a Gárdonyi Géza Színház jegyirodájában (Eger, Hatvani kapu tér 4.; +36 36 518 347, [email protected]). További információ a bérletről a www.filharmonia.hu oldalon található!

 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában