Hirdetés

2022.12.02. 11:34

Napelemes rendszer szerelés lépésről lépésre

Ezen a ponton bizonyára már megszületett Önben a döntés, hogy fenntarthatóbb életmódra vált és a villamosenergia szükségleteit részlegesen, vagy teljesen megújuló forrásokból szeretné fedezni. Most jöhet az egyeztetés a szolgáltatóval, a tervezések, felmérések és végül maga a kivitelezés. Nézzük meg együtt, mi vár Önre az elkövetkezendő időszakban!

Napelemes rendszer szerelés előkészületek

Alapos felmérés és tervezés nélkül nehéz biztonságos és hatékony rendszert telepíteni. Ezen a ponton kell egyeztetni a szolgáltatóval, elvégezni a szükséges technikai ellenőrzéseket és meghatározni, hogy fogyasztási szokásai alapján nagyjából hány panelre és mennyire komplex rendszerre lesz majd a napelemes rendszer felszerelés során szüksége, majd beszerezni a csatlakozási engedélyeket a területileg illetékes elosztói engedélyestől,

Napelemes rendszer kivitelezéséhez szükséges eszközök

A napelemes rendszer telepítése során az alábbi eszközöket használja majd a szakértő csapatunk:

  • Napelem panelek
  • Tartósín rögzítő és acél kampó
  • Inverter
  • Kábelek és csatlakozók
  • Különféle védelmi berendezések (szolár kábel)
  • Tartósínek
  • Szerszámok, csavarok és minden egyéb, amelyeket a szereléshez használnak a szakemberek

Mire számítsunk a beszerelés során?

A beszerelés általában akár egy teljes napot is igénybe vehet. Először a tartósín rögzítőket és acél kampókat helyezik fel a szakemberek, melyek a tető tartószerkezetére kerülnek. Ezt követi a tartósínek rögzítése. Harmadik lépésként a napelem paneleket szerelik fel a csatlakozódobozokkal és vízzáró csatlakozókkal együtt. Ezután jöhet az inverter, ami a napelem egyenáramát hivatott váltakozó árammá alakítani. A következő lépés a napelemek integrálása lesz a kábelek és csatlakozók segítségével a ház villamoshálózatába. Végül a nap végén, a maximális biztonság jegyében felhelyezésre kerül a szolár kábel is.

A következő hetekben már csak a különböző tesztelésekre és a villanyóra cseréjére kell számítania - ha utóbbival is megvannak, a rendszere hivatalosan is felállt, indulhat a fenntartható energiatermelés!

 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában