szponzorált tartalom

2018.05.15. 11:34

A halláscsökkenés 10 jele és ami megoldás lehet a problémára

Mikor gondolhat arra, hogy gond van a hallásával?

  • Hallja, amikor Önhöz beszélnek, de nehezen érti meg, hogy mit mondanak, beszélgetés közben gyakran vissza kell kérdeznie.
  • A beszéd megértésében zavarja a háttérzaj.
  • Gyakran érzi magát kirekesztve beszélgetés közben.
  • Nehezen tudja beazonosítani, hogy milyen irányból hallja a hangokat.
  • A családja, barátai, szomszédjai panaszkodnak, hogy túl hangosan hallgatja a TV-t, rádiót.
  • Nem hallja rendesen az ajtócsengőt és a telefoncsörgést.
  • A családja, barátai már céloztak rá, hogy gond lehet a hallásával.
  • Korábban kifejezetten zajos helyen dolgozott, vagy rendszeresen ki volt téve hangos zajoknak.
  • Elmúlt már 50 éves, de még nem vett részt hallásvizsgálaton.
  • Van hallókészüléke, de valamiért mégsem használja.
  • Előzze meg a bajt!

    Ha halláscsökkenést tapasztalunk, a legjobb, amit tehetünk, hogy azonnal szakemberhez fordulunk, ugyanis az időben kezelt problémákon sokkal könnyebben segíthet egy szakszerű hallókészülék, mintha sokáig húzzuk-halasztjuk a használatát. Felkereshetünk egy hallásközpontot, ahol audiológus és orvos segítségét is kérhetjük a panaszaink kivizsgálásában. A hallásspecialista szakember a szükséges vizsgálatok elvégzése után megfelelő megoldást találhat a hallásproblémájára.

    Mire számíthat a hallásvizsgálaton?

    A hallásvizsgálatra a reggeli órák a legalkalmasabbak, amikor még kipihentek vagyunk és a napi zajterhelésnek sem tettük ki füleinket. Ha már jártunk hallásvizsgálaton, vagy volt korábban probléma a fülünkkel, akkor a leleteinket is vigyük magunkkal. A rendszeresen szedett gyógyszerek is befolyásolhatják a hallásunkat, ezért érdemes azokról is tájékoztatni a szakembereket.

    A kórelőzmény felvétele után következik a hallójárat ellenőrzése. Itt derül ki, hogy van e fülzsír, ami megakadályozza a hallásvizsgálatot, illetve sérült e a dobhártyánk. Ezek esetében fül-orr-gégész szakorvosi beavatkozásra van szükség, ami a hallásközpontokban el is végezhető.

    Ezután kezdődik a vizsgálat legizgalmasabb része. Egy speciális, hangszigetelt helységben többféle módon tesztelik a hallásunkat. A hallásküszöb vizsgálat, a beszédaudiometriai vizsgálat, a kellemetlenségi küszöbvizsgálat és az akusztikai impedancia-vizsgálat során a kamrában kényelmesen ülve, fülhallgatóval a fejünkön kell ülnünk és a hallásvizsgálatot végző specialista utasításai szerint visszaigazolnunk a hallott hangokat. A hallásvizsgálatok nagy előnye, hogy azonnal kiértékelhetőek, az audiológus a számítógépen azonnal látja, ha probléma van és ennek megfelelően javasolhat készüléket.

    Ha hallásproblémája van, az Amplifon Hallásközpontokban szakembereink megtalálják a legmegfelelőbb megoldást az Ön számára! A hallásvizsgálat ingyenes!

    Jelentkezzen most: http://bit.ly/2IrbDOY

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában