Hirdetés

2019.02.28. 15:04

A Heves megyei keresőmarketing ügynökség mert nagyot álmodni

A történet 2009-ben kezdődött, amikor is az ügynökség alapítója, Mészáros Ádám a vidéki kisvárosból, Gyöngyösről a fővárosba költözött családjával, illetve akkori cégével „szerencsét próbálni”, majd nem sokkal utána alapította meg a Vírus Média Keresőmarketing Ügynökséget. A Vírus Média ma már nemzetközi szinten is ismert név a keresőmarketing szinte minden területén. Legfőbb profilja az egyedi, személyre szabott keresőmarketing hirdetések készítése, illetve menedzselése. Emellett számtalan egyéb szolgáltatást is kínál az ügyfelek részére a KKV kategóriától egészen a multinacionális cégekig, közel 10 nyelven.

De ne szaladjunk ennyire előre, Mészáros Ádámmal beszélgetünk a kezdetekről és a jelenről.

Már a középiskolai éveim alatt is tudtam, hogy nekem az értékesítés, vagy a reklám területén kell majd elhelyezkednem, mert nagyon sok olyan pozitív visszajelzést kaptam, hogy jó érzékem van hozzá. Akkor még bele sem mertem gondolni, hogy ilyen lehetőségek nyílnak majd meg előttem.

Mennyire volt nehéz a kezdet?

A legnehezebb a megfelelő szakmai továbbképzések megtalálása volt, valamint azoknak a leendő kollégáknak a felkutatása, akikkel sikeresen együtt fogunk tudni majd dolgozni. Az első évek kaotikusak voltak, gyors kilincs váltással jöttek mentek a kollégák, alvállalkozók, mert nem tudták magukévá tenni azt a szemléletet, amelyet én képviselni szerettem volna az ügyfeleim felé.

Mit gondolsz, mitől egyedi az ügynökséged?

A személyre szóló odafigyeléstől. Az, hogy egy szolgáltató a legjobb tudása szerint elvégzi munkáját, illetve a tevékenységének megfelelő akkreditációkkal rendelkezik, szerintem a mai világban már kevés. A megrendelők ettől sokkal többre vágynak, szeretik, ha bevonjuk őket aktívan a folyamatokba épp úgy, ahogy azt is, hogyha proaktívan közreműködünk a hatékonyság érdekében. Elmondható, hogy a legtöbb ügyfelünkkel közvetlen, majdnem, hogy baráti viszonyba kerültem az évek alatt, így őszintén tudok velük az elért eredményekről beszélni még akkor is, ha esetleg van olyan hónap, amikor nem sikerül teljesíteni az előre kitűzött célt.

Jelenleg a Vírus Média 4 országban van jelen, tervezed esetleg a további terjeszkedést is?

Az első iroda, amit külföldön nyitottam, Barcelonában volt, ott leginkább a turizmusra fókuszáltunk, szállodáknak adtunk tanácsokat, illetve az akkori marketing folyamataikat próbáltuk optimalizálni, illetve hatékonyabbá tenni. Ez után adta magát a lehetőség, hogy azokban az országokban, ahonnan több megbízást kapott a budapesti irodánk, nyitunk egy ügyfélszolgálati irodát, amely jelentősen nagyobb biztonságérzetet ad egy ottani cégnek, mintha a világ másik végén lenne az ügynöksége, így következett New York, illetve Varsó a sorban. További iroda nyitás most nem szerepel a terveim között.

Milyen terveid vannak a jövőt illetően?

Mindenképp célként ott lebeg előttem, hogy még nagyobb piaci befolyást kell elérnünk, hiszen azt gondolom, hogy a szolgáltatásaink jók és a legkülönbözőbb típusú megbízásokban is helyt tudunk állni. Ez nem könnyű cél, mert azt tapasztaljuk, hogy napról-napra jönnek a semmiből a kisebb ügynökségek, akik nagy veszélyt jelenthetnek azokra a cégekre, akiknek az elsődleges szempont a keresőmarketing ügynökség kiválasztásánál a megbízási díj. Nyilván mi nem tudunk ezekkel a szolgáltatási díjakkal versenybe szállni, de nem is szeretnénk. Ellenben más ügynökséggel szemben nálunk egy cég gyakorlatilag all inclusive szolgáltatást élvezhez, mert ahogy a weboldalunkon is áll, mi az ötlettől egészen a megvalósításig kísérünk egy adott projektet. Arról nem is beszélve, hogy a tapasztalatunk alapján a cégek most leginkább olyan online marketing ügynökségeket keresnek, ahol gyakorlatilag minden felmerülő szolgáltatás elérhető, itt gondolva a keresőoptimalizálástól, a linképítésen keresztül a kattintás alapon fizetett kampányok megtervezéséig, illetve azok kezeléséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában