szponzorált tartalom

2018.09.18. 10:34

A szakmák viadala – ezt neked is a saját szemeddel kell látnod!

Szeptember 26-28. között Budapesten rendezik meg a szakmák 2018-as Európa-bajnokságát, a EuroSkills Budapest 2018-at. Pattanásig feszült idegek, bravúros győzelmek, feledhetetlen élmények és látványos ceremóniák: így lehet jellemezni a háromnapos nemzetközi versenyt.

Szponzorált tartalom

Forrás: Skills Hungary

A magyar csapat 26 szakmában száll versenybe az „Európa legjobbja” címért. Jó eséllyel, hiszen a szakmák Európa- és Világbajnokságának számító EuroSkills és WorldSkills versenyeken a magyarok összesen 11 arany, 12 ezüst, 22 bronz és 42 kiválósági érmet szereztek az elmúlt tíz évben.

„Évek óta részt veszek a EuroSkills és WorldSkills versenyeken, a fodrász szakma szakértőjeként és a magyar fodrász versenyző felkészítőjeként. Fergeteges rendezvényekről van szó, így mindenkit csak bátorítani tudok arra, hogy jöjjön el Budapestre a Hungexpo-ra szeptember 26-28. között, és legyen részese ennek a fesztiválhangulatú eseménynek. A versenyen mindenki láthatja és megtapasztalhatja – amit egyébként én is vallok a mindennapi életemben – hogy jó szakembernek lenni menő dolog”

– mondta Hajas László mesterfodrász.

A EuroSkills versenyek olyanok, mint egy nemzetközi Szakma Sztár Fesztivál, ahol fiatal, 18 – 25 év közötti szakemberek mérik össze tudásukat. Összesen 37 szakmában, hat szakmai csoportba osztva mérkőznek meg, amely érinti az építési, a gépjárműipari, az információs és kommunikációs, a kreatív művészetek, illetve a szociális területeket. A EuroSkills versenyek különlegessége, hogy minden országból csak a nemzeti versenyen már a legjobbnak bizonyult versenyzők vehetnek részt. Így az esemény szlogenje nem is lehetne más, mint a

„Legjobbakra készülj!”.

És lesz is mire készülni, hiszen az idei EuroSkills-en 28 ország 530 versenyzője méri össze tudását.

A háromnapos rendezvény alatt a szervezők 80 000 látogatóra számítanak. Az ingyenes esemény mindenki számára tartogat érdekességeket, elsősorban a pályaválasztás előtt álló általános iskolások és a szakképzésben tanulók számára, akik megismerhetik, milyen az egyes szakmák jelene és jövője.

A EuroSkills ugyanis sokkal több, mint egy verseny. A rendezvény fő célja, hogy megismertesse és közelebb hozza a fiatalokhoz az Európa-szerte népszerű és keresett szakmákat. Szeptember 27-én a verseny kísérőprogramjaként egynapos konferenciát is tartanak, amelynek fő témaikörei a duális képzés, a digitalizáció/ipar 4.0 és a pályaorientáció lesznek. Így a fesztivál hangulat mellett a szakmai tartalom is garantált.

A szakmák Európa-bajnokságára utazóknak a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít.

További információ az esemény weboldalán, illetve az esemény facebook oldalán található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában