Hirdetés

2018.08.16. 14:20

A Várhegyi Deres lett idén az ország kenyere

Ismét a Kurdi Family Pék Kft. terméke lett a Szent István napi kenyér.

A Magyar Pékszövetség idén is megrendezte augusztus 20-i termékversenyét. Ebben az esztendőben három kategóriában Innovatív, Teljes kiőrlésű és Búzakenyér kategóriákban hirdettek versenyt, amelynek nyerteseivel a nagyközönség első alkalommal a Magyar Ízek Utcája rendezvénysorozaton találkozhat, augusztus 18-20-án, a Várkert Bazár előtt.

A búzakenyér kategóriájának idei nyertese, amely a hagyományokhoz híven egyben a Szent István napi kenyér is a Kurdi Family Pék Kft. terméke, a Várhegyi Deres elnevezésű cipó lett. A ropogós héjú, 12 órás friss kovásszal készült terméke különleges metszésű, világosabb és sötétebb búzalisztből, valamint öt százaléknyi kukoricalisztből készül. Belseje lyukacsos, tartalmas, közepesen könnyű, világos, de nem hófehér, klasszikus fehér kenyér.

- Ezzel a termékkel Kurdi András emléke előtt szerettünk volna tisztelegni. Nagyon jó kenyér lett, jobban sikerült a tavalyi győztes kenyerünknél is, felülmúltuk önmagunkat. Hagyományos technológiával készül, nem tartalmaz adalékanyagokat. Őrzi a múltat és a jelent, de üzen a jövőnek is, hogy lehet fehér kenyérrel is egészségesen étkezni – mondta Kurdiné Nagy Klára, a Kurdi Family Pék Kft. ügyvezető igazgatója.

Kifejtette, az új termékek kifejlesztésében sokat jelent a jó csapat, a családtagok és Irimiás Péter pékmester sokat kísérleteznek, hogy a nagyközönségnek ízletes és egészséges kenyereket, péksüteményeket kínálhassanak, betartva természetesen a Magyar Élelmiszerkönyv szigorú előírásait..

A Kurdi Family Pék Kft. Bubcsi karika elnevezésű terméke Innovatív kategóriában a második helyezést érte el. Ennek elnevezésével a család egy barátjára emlékeznek, akitől a kenyér alapötletét kapták. Ez a kenyér kör alakú, s egy kis hagymát, köményt, valamint egyéb fűszereket tartalmaz.

- Mindkét kenyérféleséget bevezetjük boltjainkban, a Várhegyi Deres pedig az ország más tájain is kapható lesz. A lényeg, hogy azok, akik sütni szeretnék, jó alapanyagokat használjanak és tartsák be a technológiát, a 12 órás kovászt, valamint a megfelelő vágástechnikát. A kenyér különlegessége, hogy a vágás miatt levél formájú.

A családi pékség boltjaiban hamarosan újabb péksütemények is kaphatók lesznek, ezek közül néhányat be is mutatott Kurdiné Nagy Klára. A Magyar Ízek Utcáján már kóstolható lesz a paprikás aranykifli, valamint a paprikás gomolyás rúd, amelyet apró dolgokkal bolondítottak meg. Ezeken kívül még egyéb újdonságok bevezetését is tervezik. A cég egy fejlesztést is előkészít, egy nyertes pályázatnak köszönhetően új gépsort vásárolnak.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában