Szponzorált tartalom

2021.02.22. 13:19

Befejeződtek a TOP projekt kivitelezési munkálatai Erdőtelken

Erdőtelek Községi Önkormányzata iparterület kialakítása céljából még 2016-ban nyújtott be támogatási kérelmet a TOP-1.1.1-15 kódszámú, „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című konstrukcióra, melynek eredményeképpen a TOP-1.1.1-15-HE1-2016-00005 azonosítószámú projektje 1.179.334.233 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

A projekt megvalósításának alapvető célja volt, hogy az iparterületen, illetve a hozzá szorosan kapcsolódó gazdasági övezetben a működési feltételek kedvezőbbé tételén keresztül új munkahelyeket teremtsen a térségben, valamint hozzájáruljon a hevesi járás foglalkoztatásának növeléséhez. Előnyt jelentett a beruházással kapcsolatban az M3-as autópálya közvetlen közelsége, valamint a projekttel érintett gazdasági terület településszerkezeti pozíciója ideális befektetési területnek minősül és a projekt megvalósítását követően, infrastrukturális ellátottságának köszönhetően hosszú távú befektetési lehetőséget biztosít az iparterületre betelepülni szándékozó termelőtevékenységet végző vállalkozások és szolgáltató cégek számára egyaránt.

A projekt keretében a vállalkozói környezet fejlesztése céljából önkormányzati tulajdonú iparterület kialakítására, fejlesztésére, ezen belül alapinfrastruktúra kiépítésre, közlekedő felületek kialakítására és csarnok építésére kerül sor, egy több mint 18 hektárnyi területen.

A közbeszerzési eljárások sikerrel zárultak, a tervezéseket követően a kivitelezési munkák 2020 januárjában megkezdődhettek az érintett területen. Az Önkormányzat – Heves megye gazdaságfejlesztési elképzeléseivel összhangban – kiemelt célként határozta meg a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztését. A projekt kivitelezési munkálatai 2020 év végén fejeződtek be, felépült egy csarnok és emellett alapinfrastruktúra kiépítésére és közlekedő felületek kialakítására is sor került.

Hat cégnek adott már otthont az új ipari park

A projekt előirányzatainak megfelelően a beruházással érintett 18 hektáros területre már hat cég is betelepült. A terület szabadon álló területére létesített csarnokot a PREBeton Zrt. mintegy 5,4 milliárd forintos beruházással. A létrehozott, több mint 3000 négyzetméteres csarnok egy részét az SBS Kft vette bérbe. A másik betelepülő vállalkozás a fémfeldolgozással foglalkozó MET- KON DS Kft. Esetükben a szerződéskötés van folyamatban. A csarnok felső szintjén kialakított irodahelyiséget a forgácsoló tevékenységet végző Zsana-Metal Kft. és az Erdőtelki Nonprofit Kft. iroda és tárgyalóhelyiségek használatának céljára vették igénybe, ez utóbbi kft. betelepülése szintén folyamatban van. A telephelyez létesített a szabadon álló területre a hegesztési tevékenységet végző, erdőtelki székhelyű Keleti Finomacél Kft. települt be, mely saját beruházását egyelőre még nem kezdte meg.

A projekt eredményeként a település, a térség munkahely megtartó képessége növekedhet, javítva ezáltal a térség foglalkoztatási mutatóit, a település piaci pozícióját, a hevesi járás versenyképességét.

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában